Ултразвуково изследване 2D/3D

Услуги  Гинекология Ултразвуково изследване 2D/3D

matkaВ областта на ултразвуково изследване последните открития са триизмерната ехография (3D) и 3D изображение в реално време (4D). Известни още като 3D/4D сканиране, те направиха революция в акушерската практика и дадоха възможност на бъдещите родители да се насладят на невероятни преживявания,  наблюдавайки  лицето  и  движенията на бебето в утробата.

Ако 3D сканирането добави обемът на традиционното 2D ултразвуково изследване, то 4D изображения ни дава четвъртото измерение. Технологията 4D е в състояние да обработва незабавно обемите, генерирани от 3D сонди, и да ги представя с абсолютна течност като движения в реално време. Така получените образи се възпроизвежда от информацията, придобита по време на ултразвуков преглед чрез специални обемни ултразвукови сонди (абдоминални или вагинални).

Предимствата на 3D/4D сканиране са много повече от сантимента и трепета на всяка бременна жена, с който тя очаква да види как нейното бебче се усмихва или маха с ръка, особено в ежедневната гинекологична практика където далеч надхвърля всичко това.

Клиничното приложение на обемната ехография в  гинекологията  е от огромно значение.  С въвеждането на тази иноваторска технология днес могат да бъдат диагностицирани много по- лесно и достоверно:  вродени аномалии на маточното тяло, кисти на яйчниците , ендометриални полипи или миоми на матката. 3D ехографията в комбинация с Доплерово изследване значително подобри възможностите за ранна и прецизна диагностика на злокачествени заболявания на яйчниците и матката особено при рак на ендометриума. Не бива да забравяме, че 3D/4D ехографията направи своята  революция и в гинекологогията, а именно в диагностицирането на маточни малформации (септуми на матката, седловидна, еднорога, двурога матка и т.н.), представяйки достоверен образ на маточното тяло и неговата кухина в  реално време. Сега 3D сканиране  е напълно  достатъчно, за  откриване тези проблеми, които преди бяха видими само и единствено чрез подлагане на пациента на инвазивни оперативни манипулации като:  хистероскопия, лапароскопия и хистеросалпингография.